Nieuws

De IAA van Frankfurt was het podium waarop Honda vorig jaar de Urban EV Concept presenteerde, een kleine elektrische hatchback waar de designafdeling een saus met een pittige retrosaus overheen had gegoten. Honda beloofde dat het studiemodel daadwerkelijk een studiemodel tot gevolg zou hebben. 'Eerst zien, dan geloven' was de teneur. Honda blijkt zich aan zijn woord te houden, een eerste testexemplaar is namelijk in het openbaar gesnapt!

Even een terugblik. De Urban EV Concept was een studiemodel waarmee Honda de komst van een compacte elektrische hatchback aankondigde. De concept-car was doorspekt met hommages aan onder andere de oer-Civic. Autofabrikanten presenteren wel vaker showauto's waarover mooie beloften worden uitgesproken en ook Honda maakte het autojournaille lekker door te melden dat de auto in 2019 daadwerkelijk op de markt zou komen. Dit prototype bewijst dat de Japanners dat daar geen woord van gelogen was.

Uiteraard heeft Honda een aantal zaken moeten schrappen, zo halen de 'zelfmoorddeuren' van de concept-car het productiestadium niet en lijkt ook het display dat tussen de achterlichten was geplaatst naar de leuke-ideeën-jachtvelden gestuurd. Daarentegen voegt Honda ook iets toe: achterportieren. De voorste exemplaren zijn ten opzichte van die van de Urban EV Concept ingekort om plaats te maken voor een extra set portieren. De handgrepen van de achterste portieren lijken 'verstopt' in de C-stijl. Nog iets opmerkelijks: de op stokjes geplaatste camera's die bij het vorig jaar getoonde studiemodel dienden als zijspiegels, lijken wél overgeheveld te worden naar de definitieve productieversie. Reken echter ook op een variant zonder deze hightech zijspiegels. De vierkante achterlichten zijn vervangen voor ronde exemplaren, waarin twee horizontale verlichtingsstreepjes een plekje krijgen. De laadopening lijkt net als bij de concept-car bovenop de motorkap verborgen. Ook lijkt het ontwerp van het interieur van de Urban EV Concept in grote lijnen behouden te blijven, al zal het waarschijnlijk niet zo futuristisch gaan ogen als het binnenste van die showauto.

Honda gaf eerder aan dat de auto in 2019 te bestellen zal zijn. Een marktintroductie verwachten we dan ook eind volgend jaar of misschien wel begin 2020. Zet wat actieradius in op zo'n 250-300 kilometer. De Urban EV Concept kreeg kort na zijn introductie gezelschap van de Sports EV Concept. We houden onze vingers gekruist voor een productieversie van die retrocoupé!

Bron: Autoweek

Is uw auto al voorbereid op de winter? Het komt er weer aan: slecht weer, kou en gladde wegen met sneeuw. Winterbanden geven meer grip tijdens deze winterse omstandigheden. Bij temperaturen lager dan 7°C bieden winterbanden al voordelen ten opzichte van zomerbanden.

Waarom het rijden op winterbanden de beste keuze is tijdens winterse omstandigheden?

Meer grip en een kortere remweg
- Minder kans op aquaplanning
- Uw banden blijven flexibel tijdens lage temperaturen 
- Speciaal profiel en rubbersamenstelling voor lage temperaturen
- Winterbanden zijn in veel landenverplicht tijdens winterse omstandigheden 
- Spaar uw zomerbanden in de winter 


Voordelige winterbandensets

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw auto?
Neem dan contact met ons op en wij doen u een scherp aanbod op maat voor losse banden of complete winterbandensets incl. velgen. 

Ga goed voorbereid op weg.

U bent van harte welkom! 

Vacature automonteur 

Stroomt er benzine en olie door je aderen?
Praat jij tegen auto's?
Ben je er nog zuiniger op, als op je partner?
Houd je van klanten, die uiteindelijk je salaris betalen?
Kortom een vakman/vrouw met de juiste mentaliteit!

Wij zoeken iemand die graag in een klein team werkt en zo flexibel is als een multiriem! 

Je krijgt de mogelijkheid om te leren op kosten van ons bedrijf.
Je staat dichtbij onze klanten en hebt er altijd een goed woordje voor over.
Het is mogelijk om 4 of 4,5 dag te werken en je krijgt een half jaar contract, wat meteen omgezet wordt naar een vaste aanstelling.

Voel jij je aangesproken? 
Klim dan in de telefoon of stuur een mail.

Autobedrijf G. van den Akker is dealer van Honda en service dealer van Skoda, maar repareert en onderhoudt ook andere merken.
Wij zijn een hele 'compacte' organisatie. Ons team in Helmond bestaat uit 7 collega's die gezamenlijk de schouders eronder zetten, waar veel gelachen wordt en een goede sfeer heerst.

We houden van tevreden klanten en willen kwaliteit leveren op een transparante wijze. Daarom willen we ook graag een vakman/vrouw als jij er bij! Bel of mail!

Autobedrijf G. van den Akker
Veghel-Helmond

0413-342228 / 0492-543694

Honda presenteert de vernieuwde HR-V. De compacte SUV heeft onder andere betere stoelen en een nieuwe neus met meer chromen elementen gekregen. 

Maak kennis met de vernieuwde Honda HR-V, die eenvoudig is te herkennen aan de nieuwe grille. Een enorme chromen strip vervangt het hoogglans zwarte element dat de uitgaande editie draagt. In de koplampen huist voortaan led-techniek en de bumper is voorzien van diepere uitsparingen voor de mistlichten en luchtroosters. Aan de achterkant vind je meer chroom en lichtunits met een donkere behuizing. Verder zijn er nieuwe lichtmetalen wielen en nieuwe kleuren, zoals het Midnight Blue dat je op de foto’s ziet.

Binnenin gebruikt Honda hoogwaardigere stoffen voor de stoelen, die een nieuwe vorm hebben en daardoor meer zitcomfort bieden. Ook prettig: de isolatie is verbeterd waardoor de vernieuwde HR-V stiller is tijdens het rijden. Met de nieuwe optie Active Noise Cancellation worden rijgeluiden verder geneutraliseerd, door tegengestelde tonen via de luidsprekers af te spelen.

De 1.5 i-VTEC-motor mag blijven, de 130 pk sterke motor is efficiënter gemaakt. In het voorjaar van 2019 voegt Honda de 1.5 VTEC Turbo toe aan het assortiment. Ongeveer tegelijkertijd keert de 1.6 i-DTEC dieselmotor terug in het assortiment.

De vernieuwde HR-V is vanaf oktober te bewonderen bij de Nederlandse dealers. De prijzen zijn nog niet bekend.

Maak nu online een afspraak in onze werkplaats

Selecteer hieronder de vestiging om een online werkplaatsafspraak te maken.

Maak uw keuze

Maak uw keuze